En sida växer fram, .....

... fast inte så snabbt

 

Hallstahammars kommun är en fantastisk plats. Tanken med Hallstahammar.nu är att vi tillsammans kan levandegöra allt det fantastiska på den här digitala mötesplatsen.

 

I Här&Nu levandegör vi en eller ett par föreningar per nummer. Vår tanke var vid starten att på den här digitala mötesplatsen skulle alla föreningar och företag löpande kunna levandegöra sina verksamheter själva. Det skulle vara om aktiviteter, men framför allt om det vanliga livet i föreningen och om dem som är med där. På så sätt skulle vi alla få en inblick i hundratals föreningar och företag.

 

Sidan skulle kunna vara vår lokala sportsida. En sida där vi hittar korta reportage från alla matcher som spelas i alla idrotter, i alla åldrar. Det är fritt fram för föreningarna att använda sidan till detta redan i dag.

 

Det skulle också kunna vara privatpersoner som skriver. Det kan vara bara för att träffas i all enkelhet eller det kan vara för att träffas och utveckla livet i Hallstahammars kommun. På det här sättet lär vi känna varandra bättre, vi som bor här. När vi lär känna varandra så blir hela livet både enklare och bättre. Den här delen finns inte på sidan i dag, men skulle kunna ordnas under 2016.

 

Det händer så otroligt mycket i Hallstahammar, varje vecka. Mängden mötesplatser och arenor för olika evenemang är också många. Här på sidan har vi en kalender som vi tillsammans kan fylla med allt som händer på dem. 2014 hade vi drygt 1500 olika aktiviteter inlagda. Om alla som ordnar olika matcher, träffar och aktiviteter själva lägger in dem i kalendern kommer vi upp i mångdubbelt fler. För att göra det kan alla föreningar redan i dag få en inloggningskod. För oss är det ideella föreningslivet en av grundpelarna i ett välmående samhälle och för er är sidan helt kostnadsfri.

 

Det finns en tanke, "Hallstahammar Först", som syftar till att vi först ska kika på vad som finns att handla lokalt. Det gäller både varor och tjänster och den gäller oavsett om det är vi som privatpersoner som handlar eller om det är företag eller kommunen som gör det. Men, vilka företag finns och framför allt, vad erbjuder de? Den här sidan skulle kunna samla alla företag och deras utbud av varor och tjänster, så att vi alla på ett enkelt sätt kan agera "Hallstahammar Först".

 

Allt tar tid, men när det blir klart så kan det bli väldigt bra. Önskan om EN gemensam kommunikationskanal för det som händer i Hallstahammar kom fram redan våren 2010. På en gemensam konferens med politiker, tjänstemän och företagare sa man att den här digitala mötesplatsen skulle behövas. Vi arbetade fram plattformen så som den ser ut nu och visade den för första gången 29 april 2011. Nu har det snart gått fem år och jag tror att vi i Hallstahammar år 2016 börjar bli mogna för att levandegöra livet på en gemensam digital plattform. En sida som blir en knytpunkt för livet i Hallstahammar. En sida som blir en länk till era andra egna sidor.

 

Bestämmer vi oss tillsammans för att Hallstahammar.nu ska bli en digital mötesplats för oss som bor och verkar i Hallstahammars kommun uppdaterar vi sidan till att kännas "2016". Du får i så fall  väldigt gärna vara med i den processen, så att det blir en sida för oss alla.

 

/Mikael

Vi på Hallstahammar.nu brinner för vår kommun. Välkommen till en skön atmosfär, där vi gemensamt delar med oss av allt det fantastiska som händer här.

Vår vision är att Hallstahammar.nu ska vara hemsidan för dig i Hallstahammar, Kolbäck och Strömsholm.

Hallstahammar.nu
Olbergavägen 15
734 92 Hallstahammar

 

Copyright © 2010 - 2016 Hallstahammar.nu.
Web: NyWeb